Trilogie Energieneutraal Bouwen

Trilogie energieneutraal bouwen

Beleven, zien en aan de slag

Dat was het motto van de trilogie energieneutraal bouwen, die DNA in het najaar van 2013 heeft georganiseerd.

23 oktober 2013: beurs en workshops HAN Arnhem

Presentaties over veel facetten van energieneutraal bouwen, locatie HAN Techniek te Arnhem, van 13.00-17.00 uur. Programma: presentaties met sprekers uit Nederland, Duitsland en België. Onder andere ontwikkelaar/belegger Frank Junker van ABG holding uit Frankfurt heeft verteld over zijn commercieel succes met passief bouwen. Zijn bedrijf heeft de afgelopen jaren meer dan 2.300 woningen en appartementen gebouwd of gerenoveerd naar de passiefhuis standaard. Huren konden worden verhoogd omdat de stookkosten en de energie voor het bereiden van warm water in de “warme Miete” (warme huur) voor € 8 per maand ‘flat rate’ zijn verdisconteerd, dus zonder achteraf te verrekenen. Een beurs en workshops over energieneutraal bouwen, PHPP, 0-materialen, GPR Gebouw.
Organisatie van deze dag: Energieneutraal bouwen van lectoraat Duurzame Energie , instituut Built Environment, Stichting DNA in de bouw, Stadsregio Arnhem en Nijmegen

13 november 2013: werkbezoek Duitsland

Er is een werkbezoek per bus aan passiefhuis projecten in de regio Mönchengladbach en Köln gehouden. Bezoek aan een gerenoveerde passiefhuis school, een polikliniek en een verzorgingstehuis. Per bus met projectontwikkelaars, overheden, woningcorporaties en bedrijven de grens over voor inspiratie op het gebied van energieneutraal bouwen. Het programma duurde van 12.00 tot 22.00 uur en omvat presentaties, drie projectbezoeken, lunch en diner. De excursie werd begeleid door Rongen Architekten, het bureau van Prof. Ludwig Rongen, gecertificeerd passiefhuis architect.

27 november 2013: slotbijeenkomst Sonsbeek Arnhem

Tijdens de slotbijeenkomst is gedebatteerd met als thema “Energieneutraal bouwen: gezien, geloven, en nu? De locatie was Bezoekerscentrum Sonsbeek Arnhem.

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws van Energieneutraal bouwen.

Energieneutraal renoveren gestapelde woningbouw 2019

Begin 2019 start naar verwachting een 2 jaar durend project voor de renovatie…

Lees meer

Energieneutraal renoveren 2015

Op maandag 23 november 2015 bezichtiging passiefhuis portiekflatrenovatie in…

Lees meer