visie duurzaamheid HAN-BE

Visie duurzaamheid HAN Built Environment


People

Voortdurende bewustwording van alle betrokkenen in elke fase van het bouwproces, vanaf ontwerp tot en met sloop en recycling, draagt bij aan duurzame ontwikkeling.

Dit betekent onder andere dat Energieneutraal Bouwen veel waarde hecht aan een multidisciplinaire aanpak van (bouw)projecten.

Behalve voor techniek is er ook aandacht voor gedrag en houding van alle betrokkenen in combinatie met een duurzame bedrijfsvoering.

Planet

Duurzaam gebruik van materiaal betekent dat we niet alleen kijken naar de herkomst van de grondstoffen, en de wijze waarop deze zijn geproduceerd, maar ook naar de manier waarop we ze verwerken, met het oog op de volledige levenscyclus. Multifunctionaliteit, hergebruik en waar mogelijk upgrading bij recycling zijn daarin de sleutelbegrippen.

Duurzaam gebruik van energie door de vraag te verminderen en door het gebruik van duurzame energiebronnen zoals energie uit de zon en uit de wind.

Prosperity

Duurzaam gedrag levert wat op. Voor de toekomst een blijvend leefbare planeet, en op de korte en lange termijn in de portemonnee.

Duurzaam betekent ook „met een lange levensduur‟ en recyclebaar, en dat is ook financieel gunstig voor de huidige en toekomstige bevolking.

Ook zuinig zijn met energie of het zelfs zelf produceren van energie is economisch aantrekkelijk.

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws van Energieneutraal bouwen.

Energieneutraal renoveren gestapelde woningbouw 2019

Begin 2019 start naar verwachting een 2 jaar durend project voor de renovatie…

Lees meer

Energieneutraal renoveren 2015

Op maandag 23 november 2015 bezichtiging passiefhuis portiekflatrenovatie in…

Lees meer